Welkom in groep 1-2A


Afgelopen week zijn we vol enthousiasme begonnen aan het nieuwe schooljaar. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan zien wat wij allemaal doen, daarom plaatsen wij bij de start van elk thema een stukje op de website. Hierin staat te lezen aan welk thema we werken, welke nieuwe woorden we leren, welke letters en cijfers we aanbieden en nog veel meer! Daarnaast zullen we regelmatig foto’s plaatsen van bijzondere activiteiten maar ook foto’s van ‘zomaar een dag’.

Veel leesplezier dus voor iedereen!

Weblog Alle items weergeven

Thema Sinterklaas 20 november 2017

Themabrief Sinterklaas

Afgelopen weekend is Sinterklaas weer aangekomen in ons land. De komende twee weken staat bij ons daarom natuurlijk ook het Sinterklaasfeest centraal.

We leren de letter S van Sinterklaas en P van Piet. We gaan ook de verschillende cijfers herhalen door bijvoorbeeld na te leggen met pepernoten of een pietenspel te spelen. In deze Sinterklaastijd gaan we extra tijd besteden aan het rijmen.
Algemene Sinterklaaswoorden zoals mijter, schoorsteen en de staf worden ook aangeboden.

Tijdens deze Sinterklaasweken volgen we het Sinterklaasjournaal en we hebben vandaag het lege boek van Sinterklaas gekregen met de vraag of wij Sinterklaas alsjeblieft willen helpen. Ieder kind krijgt een blad mee naar huis om samen met papa of mama in te vullen. Dit zijn vragen zoals wat is je lievelingsdier of lievelingskleur. We willen dit graag voor donderdag weer terug ontvangen zodat we het boek van Sinterklaas compleet kunnen maken. Zo kunnen we Sinterklaas zelf helpen en kan hij ons niet vergeten!

We gaan er twee mooie en leuke weken van maken zodat we klaar zijn voor het Sinterklaasfeest van 5 december! Alvast veel plezier!

Fotoalbum

St. Jan Baptist basisschool

adres:Oude Kerkstraat 27, 5507 LA Veldhoven telefoon:040-205 1303 e-mail: sintjanbaptist@veldvest.nl