Welkom in groep 1-2A


Afgelopen week zijn we vol enthousiasme begonnen aan het nieuwe schooljaar. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan zien wat wij allemaal doen, daarom plaatsen wij bij de start van elk thema een stukje op de website. Hierin staat te lezen aan welk thema we werken, welke nieuwe woorden we leren, welke letters en cijfers we aanbieden en nog veel meer! Daarnaast zullen we regelmatig foto’s plaatsen van bijzondere activiteiten maar ook foto’s van ‘zomaar een dag’.

Veel leesplezier dus voor iedereen!

Weblog Alle items weergeven

Themabrief Kerstmis 8 december 2017

De Sint is weer naar Spanje vertrokken en de schoorsteen heeft plaatsgemaakt voor de mooie kerstboom die al in de klas staat te schitteren.

We leren de letter K van Kerstmis en leren het nieuw cijfer 10 en 11 en herhalen natuurlijk ook de voorgaande cijfers.

Tijdens de activiteiten in de groep zijn we ook bezig met het Kerstverhaal. We spelen dit samen met de kinderen na of proberen het verhaal na te leggen met plaatjes. In dit Kerstverhaal komen ook enkele woorden aan bod die we gaan leren:
De ster – Jezus – de kribbe – de herder – de Kerstkrans.

De komende twee weken gaan we weer veel knutselen in de klas. Op woensdag 13 december zijn we de hele ochtend bezig met workshops zoals dansen, bakken en mooie lantaarntjes versieren.

Op donderdag 14 december komt Juf Sabine de muziekles geven wat ook in het teken zal staan van Kerstmis.

Donderdagavond 22 december 17.30 uur -19.00 uur komen de kinderen gezellig dineren in de klas. Ieder kind maakt thuis een gerecht wat we op deze avond kunnen nuttigen. De ouders hebben de mogelijkheid om in de speelzaal een gezellig samenzijn bij te wonen

Genoeg leuke dingen te doen deze komende twee weken en hierna gaan we genieten van een welverdiende Kerstvakantie!

Fotoalbum

St. Jan Baptist basisschool

adres:Oude Kerkstraat 27, 5507 LA Veldhoven telefoon:040-205 1303 e-mail: sintjanbaptist@veldvest.nl