Welkom in groep 3!

Wat leuk dat u een kijkje neemt bij onze groep. In groep 3 leren we natuurlijk vooral lezen, schrijven en rekenen. We doen dat op veel verschillende manieren: spelend en bewegend, maar ook volgens onze methodes en de iPads. Naast de kernvakken leren we ook veel van de wereld om ons heen, krijgen we gymles van een gymdocent en komt er wekelijks een ware kunstenaar in ons naar boven bij de creatieve vakken. We vermaken ons prima!

Op deze plek vindt u de nieuwsbrieven die we geregeld ook via Parro naar u toesturen. Door dit ‘Nieuws uit groep 3’ wordt u op de hoogte gehouden van wat uw kind tijdens elke kern leert, zodat u kunt inspelen op wat er in de klas gebeurt.

Groetjes, juf Meerle en juf Tessa

groep 3B groep 3B
  • Meerle Sies

    Leerkracht

  • Tessa Hofman

    Tessa Hofman

    Leerkracht

Soep!

De juf had vandaag een groene trui en groene schoenen aan… Ze las het boek ‘Waar groeit groentesoep?’ voor. En ineens keek er een peen en een prei om het hoekje van de deur… We gaan groentesoep maken! Met zijn allen snijden we prei, ui, peen en bleekselderij. Tjonge, wat moet je huilen van een ui! En een wortel snijden; dat is best een zwaar werkje. Maar het lukt! Even later pruttelt alles lekker gaar en genieten we van onze eigengemaakte groentesoep. Drieënhalf liter soep! Helemaal op. Wat kwam de letter oe vaak voor op deze dag! Zou dat de letter van vandaag zijn?

Kinderboekenweek beroependag!

Wat een leuke middag, de brandweer kwam langs. 👩🏼‍🚒🧯De papa van Femme en zijn collega’s hebben van alles verteld over het beroep “Brandweer”. Daarnaast mochten de kinderen in de brandweerwagen kijken en zelfs pionnen omver spuiten met de waterspuit!

 

Wat een enorme verrassing: juf Janneke en Vik stonden vandaag ineens bij ons in de klas! Gelukkig hadden we gisteren een heel mooi cadeau gemaakt: een mooie mobiel met onze mooiste schrijfletters ‘ik’ en de letter ‘v’ uit een tijdschrift ervoor geplakt. Handig ook, want maandag staat de letter ‘v’ op het programma en die kennen we nu dus al! Ook hebben we samengewerkt aan een poster. Vorige week zijn we ermee gestart en deze week hebben we de laatste stukjes op de juiste plek gelegd. En wisten jullie al dat we bij rekenen met splitsen zijn begonnen? Een heel belangrijke rekenvaardigheid die in groep 3 op speelse wijze wordt aangeleerd. De foto’s spreken voor zich en anders kunnen de kinderen vast meer vertellen! Tot slot: bedankt allen voor jullie komst op de kennismakingsgesprekken. Het was ontzettend fijn om iedereen ‘live’ gezien en gesproken te hebben!